Terug naar overzicht

Vroeg in de ochtend vertrekken we met de groep en onze touringcar richting Duitsland. Waar een gezelllige 2-daagse trip op de planning staat.

10.00 uur; Aankomst in Weeze (D) Beleef de luchthaven 'Live'. Deze excursie biedt u een kijkje achter de schermen van Airport Weeze. De 2 tot 2,5 uur durende rondleiding is en spannende ontdekkingstocht op het enorme terrein van de voormalige Britse militaire basis Weeze / Laarbruch. Het professionele team dat de rondleiding verzorgt, geeft u op onderhoudende wijze een terugblik in de geschiedenis, de actuele situatie en de toekomst van Airport Weeze. Bij aankomst krijgt u eerst een kopje koffie met Blechküchen (plaatkoek) aangeboden. Vervolgens begint u onder leiding van een gids aan de ontdekkingstocht. U gaat langs hangars, munitieopslagplaatsen, ketelhuis, kortom alles wat tot voor 1999 op een angsaanjagende barrière leek met hekken en wachtposten is nu tijdens de rondleiding toegangelijk. Ook ziet u tijdens de rondrit nieuwe passagiersterminal, platforms, parkeerplaatsen, brandweerkazernse en nog veel meer. Kortom u krijgt een uitgebreide indruk van het verleden, heden en de toekomst van Airport Weeze. U sluit het bezoek af met een lunch.

13.30 uur; Vertrek vanuit Weeze (D)

15.30 uur; Aankomst te Dortmund met een bezoek aan het Brauerei-Museum. In Dortmund vinden we de grootste brouwerij van het Ruhrgebied. Er wordt daar ongeveer 7,5 miljoen hectoliter bier per jaar gebrouwen. Alleen in Milwaukee in de VS wordt meer bier gebrouwen. Het brouwerij museum werd gebouwd op de authentieke historiche grond waar de eerste brouwerij ooit stond. In de tentoonstelling worden ontwikkelingen door de eeuwen in beeld gebracht. Zo ziet u bijvoorbeeld de vooruitgang van het industriële brouwen en de voortdurende verfijning van productieprocessen. Ook wordt de moderne culturele geschiedenis van het bier gepresenteerd in een tentoonstelling. Zo zie je bijvoorbeeld de grote stoommachine, etiketteermachines, grote trommels etc. Vooral populairm bij de bezoekers zijn de bar met benzinepomp en de Krupp vrachtwagen uit 1922, waarvan er slechs 20 werden gebouwd.

17.30 uur; Aankomst te Hagen bij het hotel. Inchecken en 's avonds een diner in hert hotel. De jonge hoofdstad Hagen is de toegangspoort naat het Sauerland. De stad ligt aan de rand het Ruhrgebied, grenst in het noorden aan de Westfaalse stad Dortmund en markeert in het zuiden de overgang naar het voormalige landelijke zuidelijk Westfalen. 

Na het ontbijt checkt u uitl.

10.30 uur; Bij aankomst in Dortmund gaat u onder leiding van een Duitstalige gids een stadswandeling maken.

Lunch op eigen gelegenheid. Aansluitend vrije tijd.

16.00 uur; vertrek vanuit Dortmund.

18.00 uur; Aankomst bij diner adres.

Na een geslaagde 2-daagse reis brengen wij u weer met de touringcar naar de plaats waar wij u op hebben gehaald.

** Wij kunnen een offerte voor u op maat maken als u andere bezienswaardigheden wilt bezoeken in Duitsland.

 Offerte aanvragen

hagen 3

Hagen 1

Hagen 2

hagen 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig email adres in
Vul een aantal in
Invalid Input
Invalid Input
Vul een vertrekplaats in
Vul een bestemming in
Invalid Input

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.