Amsterdam en Molen van Sloten & Kuiperijmuseum

Aankomst in Amsterdam. U gaat een rondvaart maken van 75 minuten door de Amsterdamse grachten. Amsterdam is nog steeds op haar
mooist vanaf het water. U ontdekt steeds nieuwe gebouwen, bruggen, doorkijkjes en nog veel meer. Amsterdam is immers een stad in beweging en de City Canal Cruise van Amsterdam Canal Cruises voert u niet alleen langs de eeuwenoude gebouwen van de 17e Eeuwse Grachtengordel, maar laat u ook de letterlijk groeiende stad van de 21e eeuw zien. Van de Gouden Bocht naar Overhoeks en van het Muziekgebouw aan het IJ tot het VOC-schip de Amsterdam: de City Canal Cruise toont u Amsterdam zoals ze is: een bruisende stad die volop in ontwikkeling is.

Na de rondvaart gaat u gebruik maken van overheerlijke koffietafel waarna u moet uw gezelschap richting de Molen van Sloten & Kuiperijmuseum gaat. De molen
ligt aan de rand van de stad bij de Ringvaart en zorgt er voor dat het waterpeil in de lager liggende omgeving onder een bepaald niveau blijft. Tijdens de rondleiding krijgt u uitleg over de werking van de molen. Naast de molen vindt u het Kuiperijmuseum. In dit museum is een authentieke werkplaats nagebouwd. In een audiovisuele presentatie en sfeerfoto's laten zien hoe de houten vaten werden gemaakt. Vaten werden gebruikt voor opslag, verpakking en transport van diverse producten, zoasl kaas, vis, bier, olie en zeep. Anno nu worden vaten nog gebruikt voor bv wijn, whisky en cognac.

De dag sluit u af met een heerlijk diner.

Uiteraard kunnen wij het arrangement aanpassen aan uw wensen. Vraag naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Location

Stel een vraag over deze reis