DDR Toen en Nu

Prijs: 720,00

Maandag 9 september 2019: Vertrek vanuit Oosterhout om 07.30 uur. De reis gaat richting Bad Arolsen maar onderweg maakt u een nog koffiestop. Rond lunchtijd komt u aan in Bad Arolsen. Na de koffietafel brengt u een bezoek aan Schloss Arolsen. In dit barokke slot kunt u de prachtige zalen bewonderen waar prinses Emma van Waldeck-Pyrmont is geboren. Zij werd later koningin der Nederlanden. Het huwelijk van prinses Emma met koning Willem III en de geboorte van dochter Wilhelmina behoedden de dynastie van Oranje-Nassau voor uitsterven. Hierna reist door naar uw hotel in Bad Lauterberg.


Dinsdag 10 september 2019: Sorge was na de Tweede Wereldoorlog een grensplaats van de DDR. Na een korte stop in dit plaatsje rijden we door naar Wernigerode, gelegen aan de noordelijke grens van de Harz en aan de voet van de Brocken, de hoogste berg van de Harz. Vanuit Wernigerode vertrekt de “Harzquerbahn”, een van de smalspoorwegen dwars door de Harz waarop stoomtreinen hun diensten draaien. U gaat vanuit Wernigerode per spoor naar de Brocken. De “Brockenbahn” rijdt tot aan het plateau van de Brocken.
U verblijft de komende twee nachten in Potsdam, een stad op ongeveer 30 kilometer afstand van Berlijn. U vindt hier een prachtig oud stadje dat bekend staat om zijn paleizen, tuinen en oude Hollandse wijk. Tevens is Potsdam de hoofdstad van het Bundesland Brandenburg en naar schatting ontstaan rond 993 na Christus. Met ongeveer 150.000 inwoners is Potsdam ongeveer net zo groot als Haarlem en beschikt daarnaast over een eigen universiteit.


Woensdag 11 september 2019: Berlijn is een stad van cultuur, historie en ontelbaar bezienswaardigheden, voldoende redenen om een bezoek te brengen aan deze stad. Voor velen is de belangrijkste beweegreden om naar Berlijn te komen het roemruchte verleden. De stad is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog en is jarenlang in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur. Deze tweedeling van Berlijn en de Berlijnse Muur waren tot de val van de Muur in 1989 de belangrijkste reden om Berlijn toentertijd te bezoeken. Sinds de val van de Muur is de stad eigenlijk alleen meer interessanter geworden. Enerzijds is er het verleden, waarvan nu nog diverse elementen zichtbaar zijn in de stad. Anderzijds is er een stad ontwikkeld die niet vanuit één centrum een normaal groeipatroon heeft doorstaan tijdens een belangrijke naoorlogse periode, maar een stad die voortkomt uit losse gebieden die een enorme inhaalslag gemaakt hebben waarbij de inrichting en architectuur soms aanzienlijk afwijkt van wat men gewend is. De stad is daardoor als een groot openluchtmuseum. De geschiedenis lig op elke hoek van de straat. U gaat een rondrit maken van drie uur met een Nederlandstalige gids.
Na de lunch staat een bezoek aan de Reichstag op het programma. De Rijksdag is sinds 1999 de zetel van het Duitse parlement. Weer, moeten we eigenlijk zeggen, want voor de Koude Oorlog zetelde het Duitse parlement ook al in de Berlijnse Rijksdag. Moderne architectuur gaat hier hand in hand met een eeuwenoud monument. Vanuit de moderne glazen koepel heb je een fantastisch uitzicht over de skyline van Berlijn.

Donderdag 12 september 2019: Voor zowel bezoekers die voor de eerste keer in Berlijn komen als voor mensen die al een tijdje in Berlijn wonen is een “Spreefahrt” leuk om te doen. De Spree is ongeveer 398 kilometer lang, waarvan 46 kilometer in Berlijn is gelegen. Terwijl u over de Spree vaart ziet u veel van Berlijns belangrijkste bezienswaardigheden en het aanzicht vanaf het water is toch weer heel anders dan vanaf het vaste land. Wat veel mensen niet weten is dat Berlijn veel water bezit en meer bruggen heeft dan Venetië! Hierna heeft u tot halverwege de middag vrije tijd voordat u vertrek naar Maagdenburg.


Vrijdag 13 september 2019: De geschiedenis van Maagdenburg gaat terug tot het jaar 805 waarin de stad voor het eerst werd genoemd. In 968 werd de stad officieel gesticht door Otto I, de eerste keizer van het Roomse Rijk. In de Middeleeuwen was Maagdenburg een van de grootste en machtigste steden. O.a. de Magdeburgse Dom herinnert daar nog aan, het oudste gotische bouwwerk in Duitsland en na de Keulse Dom ook nog de grootste dom van het land. Achter het altaar staat het graf van Otto I en rondom de dom zijn de fundamenten van de oude stad te bezichtigen.
U begint de de dag met een wandeling door het Domkwartier met het O.L. Vrouwe klooster, de Groene Citadel van Maagdenburg en de prachtig gerestaureerde Pruissische Vestingsmuren. Aansluitend maken we met de gids een stadsrondrit door het groene hart van Maagdenburg, langs de barokken gevels van het Gründerzeitkwartier en de Oude Markt met de Gouden Ruiter. In de historische Ratskeller gaat u de lunch gebruiken. In de middag volgt nog een bezoek aan het waterwegenkruispunt met de historische scheepslift en langste trogbrug ter wereld.


Zaterdag 14 september 2019: De laatste dag is alweer aangebroken en staat de terugreis naar Nederland op het programma. Onderweg heeft u natuurlijk nog een afscheidsdiner.

REISSOM € 720,00 PER PERSOON (TOESLAG 1-PERSOONSKAMER € 95,00)

- Vervoer per luxe touringcar met faciliteiten
- Diensten van een ervaren, vakkundige en vriendelijke chauffeur
- 5 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension in een 2-persoonskamer
- 6 x lunch(pakket)
- 2 x koffie/thee met vlaai op dag 1
- Bezoek en rondleiding Schloss Arolsen
- Rit met Brockenbahn van Wernigerode naar Bröcken v.v.
- Rondrit met Nederlandstalige gids in Berlijn,
- Bezoek Reichstag
- Rondvaart over de Spree
- Wandeling met gids door het Domkwartier in Maagdenburg
- Stadsrondrit met gids in Maagdenburg
- Bezoek aan het Waterwegkruispunt met touringcar
- Afscheidsdiner

Bij 30 personen gaat deze reis door. 

Wilt u graag mee? Vult u dan onderstaande inschrijfformulier in. Bij voldoende aanmeldingen ontvangt u de bevestiging van ons. Uiteraard hoort u spoedig wat de status is van de reis. U kunt het inschrijfformulier HIER ook downloaden en per post naar ons toesturen. 


Ongeldige invoer

Indien van toepassing meisjesnaam vermelden.

Ongeldige invoer

Indien van toepassing meisjesnaam vermelden.

Ongeldige invoer

Volledige voornamen zoals vermeld in paspoort.

Ongeldige invoer

Volledige voornamen zoals vermeld in paspoort.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

(Indien van toepassing)

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Een reisverzekering afsluiten via Zwaluw Reizen kost u € 12,00 per persoon. Dit is inclusief geneeskundige kosten en ongevallen dekking.

Ongeldige invoer

De premie voor het afsluiten van een annuleringsverzekering bedraagt: - Euro 43,75 p.p. voor boeking van 2-persoons kamer - Euro 49,50 p.p. voor boeking van 1-persoons kamer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Location

Stel een vraag over deze reis