Terug naar overzicht

Keulen is een stad van uitersten, enerzijds vindt je er volop getuigen van een Middeleeuwse Rijn-Metropool, anderzijds is het een supermoderne stad met shops en shows, musea en beurzen, carnaval, concerten en Keuls bier. De meeste hoogtepunten liggen op wandelafstand van elkaar, wat een bezoek aan de stad gemakkelijk maakt. Ideale bestemming voor een origineel personeelsuitje. 

Dag 1
De stad Keulen staat bekend om de grote carnavals en zijn originele brouwerijen. In de stad kunt u genieten van heerlijke Duitse gerechten en een drankje doen in een van de vele bars, clubs of pubs. Natuurlijk begint u de dag met een bezoek aan de Dom van Keulen. De grootste kathedraal van Duitsland en één van de grotere in Europa. Zonder twijfel dé eyecatcher van Keulen. De bouw startte in 1248 en duurde 632 jaar. Vanaf de twee torens, beide 157 meter hoog, heeft u een mooi uitzicht over de stad. De kathedraal is 85 meter breed en 145 meter lang.

De Dom is de meest bekende trekpleister van Keulen. Iedereen kan er kosteloos inlopen en even rondkijken. Maar het is natuurlijk nog leuker als u er meer over te horen krijgt. Een rondleiding met een Duitstalige gids is dan ook mogelijk.

Op loopafstand van de Dom ligt restaurant Früh am Dom. Hier gaat u de lunch gebruiken.

Na de lunch gaat u een bezoek brengen aan het Schokoladenmuseum. Een museum gewijd aan 's werelds lekkerste lekkernij: chocolade. In het drukbezochte museum ontdekt u alles over de produktie van chocolade; van de ruwe cacaoboon tot het heerlijke eindproduct. Maar ook de geschiedenis, de komst naar de Westerse wereld en de vele toepassingen van chocolade komen uitgebreid aan bod.  Het Chocolademuseum is absoluut een aanrader voor de chocoladeliefhebbers! U krijgt hier een rondleiding van een uur in het Duits.

U sluit deze dag af met een heerlijk diner.

Dag 2
U start deze dag met de Kölsche Tour. Onder leiding van een gids gaat u langs bezienswaardigheden en bezoekt u 1 of 2 brouwerijen in de oude stad.

Lunch in Restaurant Haxenhaus. Deze authentieke herberg, één van de weinige die niet vernield werd tijdens de oorlog, is ideaal gelegen: tussen de oude stad en de oevers van de Rijn. Het personeel is gekleed in Middeleeuwse kostuums.

U heeft nog vrije tijd om de stad zelf te verkennen voordat u terug keert naar Nederland. U stopt onderweg nog voor een afsluitend diner.

Uiteraard kunnen wij het arrangement aanpassen aan uw wensen. Vraag naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen 

Keulen 1

Keulen Chocolademuseum

 Keulen 2

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig email adres in
Vul een aantal in
Invalid Input
Invalid Input
Vul een vertrekplaats in
Vul een bestemming in
Invalid Input

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.