Terug naar overzicht

De Franse hoofdstad heeft veel te bieden. Het is een mengeling van historische en moderne architectuur, van beroemde musea, haute couture, sfeervolle rommelmarkten en statige kathedralen. Een weekendje naar de stad van de liefde is zeer de moeite waard. Bezoek de Eiffeltoren, Het Louvre of maak een boottocht over de Seine. Een bezoek aan deze stad is onvergetelijk!

Dag 1
Aankomst in Parijs, de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk. Met 2,15 miljoen inwoners in de stad en 12 miljoen in de hele streek, met inbegrip van de “banlieue” (voorsteden), is het de grootste stad van Frankrijk en na Londen de grootste stad van West-Europa. Parijs heeft als bijnaam “de lichtstad”.

Vanaf de Place de la Concorde wandelt u via de Champs Elysees naar de Arc de Triomphe. Het bouwwerk is gebouwd op het Place Charles de Gaulle, een van de drukste verkeerspleinen van Parijs, aan het westelijke eind van de Champs-Elysées. De triomfboog is 50 meter hoog, de op één na grootste in de wereld. Deze is zelfs zo groot dat er een waaghals met een vliegtuig door is gevlogen. De bouw begon in 1806, ter ere van één van Napoleons overwinningen bij Austerlitz. Pas rond 1834 was hij klaar. Hier bezoekt u het graf van de onbekende soldaat en gaat u de Arc beklimmen.

Vervolgens gaat u naar de Eiffeltoren. Dit is het meest opmerkelijke monument van Parijs en één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. De Eiffeltoren staat aan de kade van de Seine.

Na het inchecken in het hotel geniet u van een heerlijk diner.

Dag 2
Boottocht over de Seine en bezoek aan Ile de la Cité. U bezoekt Saint Chapelle en de Notre Dame, een imposante, in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland in de Seine, in het centrum van Parijs. De eerste steen werd in 1163 door paus Alexander III geplaatst, De bouw werd in 1345 voltooid. De Notre-Dame is 130 meter lang. De twee niet-afgebouwde torens, die een hoogte hebben van 69 meter, kunnen beklommen worden en bieden een uitzicht over de stad. In de schatkamer van de kathedraal worden relikwieën bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd. Het boek De Klokkenluider van de Notre Dame dat Victor Hugo in 1831 schreef, gaf de Notre Dame de Paris wereldbekendheid.

In de middag kunt u een bezoek brengen aan het Louvre of vrije tijd om te winkelen/rond te kijken. Het is absoluut aan te raden om Galeries La Fayette te bezoeken (10 verdiepingen met prachtige koepel, alle designer merken). Hiernaast Galerie Au Printemps, een 8 verdiepingen tellend warenhuis. Verder kunt u ook in de omliggende winkelstraten kijken.

Het Louvre is een zeer groot museum en ligt ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre.

In de avond is er na het diner eventueel nog een lichttour met de touringcar door de stad.

Dag 3
Bezoek aan de Montmartre/Sacre Coeur. De Montmartre is een hoge heuvel en wijk in Parijs, gelegen in het 18e arrondissement. In de wijk ligt de laatste wijngaard van Parijs. Montmartre heeft ook een kerkhof dat in 1795 in gebruik genomen werd. Op het Cimetière de Montmartre liggen veel bekende Franse kunstenaars begraven. De heuvel is zo’n 130 meter hoog. Montmartre is voor toeristen één van de bekendste plekken van Parijs. Boven op Montmartre is er een mooi uitzicht op de stad. De wijk trekt al heel lang veel kunstenaars en vooral schilders. Op het Place du Tertre, bovenop de heuvel, worden de speciaal voor het toerisme gemaakte schilderijen verkocht.

De Basilique du Sacré Coeur ligt op de heuvel Montmartre. De kerk valt vooral op door zijn roze/witte uiterlijk en is ook vanaf de Eiffeltoren zichtbaar. Om bij de kerk te komen, kan men 237 treden beklimmen of de Funiculaire de Montmartre (kabelbaan) nemen. Boven heeft men een prachtig uitzicht. In de namiddag vertrekt u weer richting Nederland met op de terugreis als afsluiting een diner/buffet.

Uiteraard kunnen wij het arrangement aanpassen aan uw wensen. Vraag naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Parijs Sacre Coeur

Parijs 2 

Vraag vrijblijvend een offerte aan:

Vul uw bedrijfsnaam in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig email adres in
Vul een aantal in
Invalid Input
Invalid Input
Vul een vertrekplaats in
Vul een bestemming in
Invalid Input

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.