5-daagse reis naar Blankenberge

Dag 1
Rond een uur of 8 vertrekt u vanuit Genderen richting Antwerpen. Daar gaat u na de koffie met gebak een rondrit maken per Tourist Tram. Na de lunch vertrekt u naar Fort Breendonk in Willebroek. Het Fort deed tijdens WO II dienst als concentratiekamp. Aan het eind van de middag komt u aan bij hotel Alfa Inn, gelegen in hartje Blankenberge, vlakbij de zeedijk en het strand, en toch een oase van rust.

Dag 2
Vandaag gaat u een bezoek brengen aan het nabij gelegen Brugge. Het Frietmuseum is het eerste en tot dusver enige museum ter wereld dat de hele geschiedenis toont van de oorsprong van de aardappel tot de eerste frieten. Rond het middaguur kunt u de frieten zelf proeven. Een rondvaart op de Brugse reien (grachten)mag natuurlijk ook niet ontbreken. In de middag gaat u nog naar het Kantcenrum. Talrijke, erkende experts kunnen u tekst en uitleg geven over kant. U heeft nog even vrije tijd voordat u terugkeert naar Blankenberge.

Dag 3
Vlakbij de Brugse Dampoort ligt de Lamme Goedzakboot op u te wachten voor een dromerig tochtje op de schilderachtige Damse Vaart. In Damme wandelt u met de gids door het historische hart van Damme. Damme is een hele kleine stad en u brengt hier een bezoek aan de 14de eeuwse Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk met zijn stompe toren. Na het middagmaal gaat u een rondrit maken richting het noorden, de smokkelaars achterna! Onder begeleiding van een gids rijdt u via Oostkerke en Westkapelle naar St. Anna ter Muiden, Sluis en Aardenburg. In Sluis heeft u nog vrije tijd.

Dag 4
Het bezoek aan de scheepslift van Strépy-Thieu, de grootste cheepslift ter wereld, staat bol van de ontdekkingen: een indrukwekkende machinezaal, een wondermooi panorama met zicht op de site en de omliggende streek, een filmvertoning over de bouw en de werking van de lift aangevuld met maquettes en interactieve spelen. Tijdens de vaartocht Strépy-Ronquières met verassing van de kabellift wordt een streekschotel geserveerd. Aansluitend volgt nog een bezoek aan het Hellend Valk van Ronquières.

Dag 5
Op de laatste dag gaat u vanuit Blankenberge naar het pittoreske plaatsje Groede waar het lijkt dat de tijd wel even heeft stilgestaan. Hier brengt u een bezoek aan de Slijkstraat zoals die was in vroeger tijden. In dit museumstraatje waant u zich in de eerste helft van de vorige eeuw. Deze week eidingt u met een heerlijk afscheidsdiner.

Uiteraard kunnen wij het arrangement aanpassen aan uw wensen. 

Ik wil graag meer informatie/ vrijblijvende offerte ontvangen.

Location

Stel een vraag over deze reis