Reis Vrienden van Heidelberg en Dordrecht 2018

Prijs: 795,00

Kerkhistorisch reis Vrienden van Heidelberg en Dordrecht

Zwaluw Reizen organiseert samen met De Vrienden van Heidelberg en Dordrecht een Kerkhistorische reis 2018 met als thema: “Calvijn, de beste leerling van Luther” De reis zal plaatsvinden van D.V. maandag 15 oktober t/m vrijdag 19 oktober 2018. Hieronder ziet u het programma en onderaan deze pagina kunt u zich inschrijven. 

Dag 1 - maandag 15 oktober 2018
Via de verschillende opstapplaatsen ontmoeten we elkaar weer in De Oude Duikenburg in de Waalzaal waar we zoals gebruikelijk worden ontvangen met koffie en gebak. Alle deelnemers ontvangen een reisboekje en na verdere informatie zal het vertrek om 09.45 vanuit Echteld zijn. Rond het middaguur zullen we stoppen bij Rastplatz Peppenhofen of Bohmtal voor het gebruiken van het lunchpakket. Daarna gaan op weg naar Neustadt an der Weinstraße. Na het diner volgt dan een korte rondleiding door het oude centrum van Neustadt waarbij we ook langs de voormalige woning van Ursinus zullen komen. De rondleiding zal verzorgd worden door Pfarrer Rainer Wagner. Om 19.30 uur is er een dienst in de Stifskirche, de kerk waar ook Ursinus voorging, o.l.v. ds. Wagner.

Dag 2 - dinsdag 16 oktober 2018kerk
Via Basel reizen we door naar de westkant van het meer van Neuchâtel. In de middag komen we aan bij La Collegiale, de kerk met standbeeld van Guillaume Farel, de Hervormer van Frans Zwitserland te Neuchâtel. Omdat de kerk en het Gouvernements kasteel van deze kanton op het hoogstepunt van de stad staat, zullen de ouderen hier met een kleine bus gebracht worden. Hier zal onze vertegenwoordiger Pierrick Hildebrand van de universiteit van Zürich, afdeling Reformation, ons iets vertellen van deze vurige reformator die Calvijn schier dwong om in Genève te blijven om de gemeente des Heeren te dienen. Aan het eind van de middag vervolgen we onze reis naar Fribourg. We logeren in hotel Au Parc. Na het diner is de dagsluiting in een zaal van dit hotel.

Dag 3 - woensdag 17 oktober 2018
Rond een uur of acht vertrekken we naar Genève. We maken eerst met de bus een rondrit door deze prachtige stad van Calvijn, gelegen aan het begin van het meer van Genève. Dan stappen we uit in het park waar we uitleg krijgen over het groteHervormingsmonument waar zowel de Reformatoren als hun voornaamste helpers zijn afgebeeld. Rond de middag lopen we naar het Reformatie Museum naast de Saint Pierre, de kerk van Calvijn. Om half drie begint in de kerk onze psalmzangdienst. Onze vriend Pierrick Hildebrand reist deze dag met ons mee. Hij is eerste assistent van Prof. Dr. Peter Opitz van de universiteit van Zürich. Hij zal ons enkele belangrijke zaken vertellen uit het leven van deze Reformator die door Gods goede hand zoveel mocht betekenen voor de kerk des Heeren. Hier zingen we ook onze psalmen. We hopen dat we zowel het beroemde orgel in Neuchâtel als in Genève en Straatsburg mogen gebruiken.

Dag 4 - donderdag 18 oktober 2018Thomaskirche

Na het ontbijt verlaten we Fribourg en omstreeks 12.00 uur bereiken we Straatsburg. In het oude stadscentrum gebruiken we ons lunchpakket en hierna lopen we naar de Thomaskirche van Martin Bucer, de vriendelijke en begaafde hervormer van Straatsburg die zowel Calvijn als ons leerde om de psalmen te zingen. Calvijn heeft enkele jaren bij zijn vriend gewoond en is ook in deze mooie kerk voorgegaan. Helaas kunnen we niet al te lang blijven en reizen we door naar ons hotel in het oude stadje Bernkastel-Kues aan de rivier de Moezel. Na het diner houden we de avondsluiting in een wel heel bijzondere zaal om daarna op een goed bed te mogen uitrusten.

Dag 5 - vrijdag 19 oktober 2018
Na het ontbijt vertrekken we vanuit hotel Moselpark om deze prachtige omgeving te zien vanaf een schip op de Moezel. Aan boord drinken we koffie met wat lekkers. Na dit vaartochtje rijden we door dit prachtige wijnbouwgebied naar het restaurant waar we de lunch zullen gebruiken. Hierna doorkruisen we het mooie Eifelgebied en gaan we richting Echteld. Aankomst in de Duikenburg rond 18.30 uur voor het afscheidsdiner. Na het afscheid worden we weer naar de verschillende opstapplaatsen gereden.

Op D.V. zaterdag 1 december hopen we elkaar dan weer te ontmoeten tijdens de reünie in de Waalzaal van de Oude Duikenburg.

Dit reisprogramma is onder voorbehoud van eventueel noodzakelijke wijzigingen.

PRIJS PER PERSOON O.B.V. 2-PERSOONSKAMER € 795,00
Toeslag 1-persoonskamer                                          €   75,00

In de reissom zijn inbegrepen: 

  •  Vervoer per luxe touringcar met faciliteiten
  • Diensten van ervaren, vakkundige en vriendelijke chauffeurs/reisleiders
  • 4 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension
  • 5 x lunch(pakket)
  • Entrees, rondleidingen, rondvaart Moezel
  • 2 x koffie/thee met gesorteerd gebak op dag 1
  • Afscheidsdiner in Restaurant De Oude Duikenburg
  • Reisboekje Frans Snoek

Indien u nog vragen heeft neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0183-441369


 Reserveer:

Achternaam deelnemer 1
Ongeldige invoer

Indien van toepassing meisjesnaam vermelden.

Achternaam deelnemer 2
Ongeldige invoer

Indien van toepassing meisjesnaam vermelden.

Volledige voornamen deelnemer 1
Ongeldige invoer

Volledige voornamen zoals vermeld in paspoort.

Volledige voornamen deelnemer 2
Ongeldige invoer

Volledige voornamen zoals vermeld in paspoort.

Adres + huisnummer
Ongeldige invoer

Postcode
Ongeldige invoer

Woonplaats
Ongeldige invoer

Telefoonnummer
Ongeldige invoer

E-mailadres
Ongeldige invoer

Geboortedatum deelnemer 1
Ongeldige invoer

Geboortedatum deelnemer 2
Ongeldige invoer

Gewenste kamerindeling
Ongeldige invoer

Deelt de kamer met
Ongeldige invoer

(Indien van toepassing)

Gewenste opstapplaats
Ongeldige invoer

Reisverzekering
Ongeldige invoer

Een reisverzekering afsluiten via Zwaluw Reizen kost u € 10,00 per persoon. Dit is inclusief geneeskundige kosten en ongevallen dekking.

Annuleringsverzekering
Ongeldige invoer

De premie voor het afsluiten van een annuleringsverzekering bedraagt: - Euro 48,25 p.p. voor boeking van 2-persoons kamer - Euro 52,75 p.p. voor boeking van 1-persoons kamer

Contactpersoon thuisblijver
Ongeldige invoer

Telefoonnummer contactpersoon thuisblijver
Ongeldige invoer

Dieetwensen
Ongeldige invoer

 

Vertrekdatum Maandag 15 oktober 2018
Aantal dagen 5
Toeslag 1-persoons kamer 75,00
Inbegrepen Vervoer per luxe touringcar met faciliteiten, - Diensten van ervaren, vakkundige en vriendelijke chauffeurs/reisleiders, - 4 hotelovernachtingen o.b.v. halfpension, - 5 x lunch(pakket),- Entrees, rondleidingen, rondvaart Moezel, - 2 x koffie/thee met gesorteerd gebak op dag 1, - Afscheidsdiner in Restaurant De Oude Duikenburg, - Reisboekje Frans Snoek

Location

Stel een vraag over deze reis