Wilt u graag met uw gezelschap op weg en heeft u een rolstoelpassagier? Dan bent u bij Zwaluw Reizen aan het juiste adres. Wij beschikken over 2 touringcars die rolstoeltoegankelijk zijn.  

Wat is een rolstoeltouringcar? 

Een rolstoeltouringcar is een touringcar met een lift. Hierdoor kan de rolstoelpassagier doormiddel van de lift in de touringcar gereden worden. Uit de touringcar halen we dan banken en zetten we de rolstoel vast in de touringcar. Zo kan de rolstoelpassagier veilig mee met de groep. De rolstoeltouringcar is zodanig om te bouwen dat het mogelijk is om 14 rolstoelen te vervoeren. Wij hebben een 58-persoons touringcar en een 62-persoons touringcar die rolstoelgankelijk is. Als er 1 rolstoel meegaat vervallen er 4 zitplaatsen, bij 2 rolstoelen vervallen er 8 zitplaatsen. Zo kunt u zelf rekenen hoeveel zitplaatsen er overblijven in de touringcar. Uiteraard willen wij u hierbij graag helpen! 

Rolstoel bus

Op reis

Er zijn in Nederland veel locaties die rolstoeltoegankelijk zijn. Een rolstoelgebonden passagier kan prima mee met een dagtocht of naar een pretpark. Wij hebben regelmatig contact met musea, restaurants, pretparken etc. die rolstoeltoegankelijk zijn. Een rolstoeltouringcar wordt gehuurd door iedereen die mensen in een rolstoel wilt vervoeren. Voor een gezellig en ontspannen dagje uit, een meerdaagse vakantie of bijvoorbeeld voor breng- en haalritten. Wij bespreken graag met u wat hierin de mogelijkheden zijn. 

 De voordelen om te reizen met een touringcar: 

  • De groep met of zonder rolstoel toch mogelijk om samen te reizen
  • Er kunnen meerdere rolstoelen mee in 1 touringcar
  • De lift maakt het makkelijk om in de touringcar te komen
  • De rolstoelen worden goed vastgezet waardoor het veilig is

Onze klanten

Verzorgingstehuizen, Zonnebloem verenigingen, ouderenverenigingen en scholen met rolstoelgebruikers. Vele passagiers zijn u voorgegaan. Wij verwelkomen u ook graag in onze touringcar. 

Veiligheid voorop

Onze chauffeurs zijn opgeleid en behulpzaam om de rolstoelpassagier zich veilig te laten voelen in de touringcar. Onze chauffeurs zorgen ervoor dat de rolstoel goed vastzit en veilig mee op reis kan. De chauffeur hebben kennis van de geldende veiligheidprocedures met betrekking tot het vervoeren van rolstoelen.

De combinatie van moderne techniek en ervaren en behulpzame rolstoelvervoer-chauffeurs zorgt ervoor dat uw vervoer tot in de puntjes is verzorgd. 

Jaarlijks krijgen onze chauffeurs diverse opleidingen en trainingen zodat u goed te hulp kunnen zijn. 

Wilt u meer informatie over onze rolstoeltouringcars? Mailt u ons dan of laat ons u terug bellen. Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u graag verder.